ZF 24

Unicredit răsuflă uşurat după ce a făcut rost de 13 mld euro de la acţionari pentru majorarea capitalului

Unicredit răsuflă uşurat după ce a făcut rost de 13...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2017, 11:04 2520

Grupul bancar  Unicredit a reuşit să finalizeze cu succes majorarea de capital de 13 miliarde euro, emisiunea de acţiuni fiind aproape integral subscrisă, succes ce va susţine măsurile conducerii de a revitaliza cea mai mare bancă din Italia. 

Banca a anunţat că majorarea a fost subscrisă în proporţie de 99,8%.

Grupul UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, a raportat pentru anul 2016 o pierdere totală de 11,8 miliarde de euro din cauza unui cost aveferent creditelor nepreformante de 13,1 miliarde euro.

UniCredit nu se încadrează încă în cerinţele de capital ale Băncii Centrale Europene şi de aceea majorarea de capital de 13 miliarde de euro planificate de bancă este crucială.

Banca italiană trece printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, ceea ce ar putea să o coste 12,2 miliarde de euro. Deficitul de capital va fi completat după emisiunea de acţiuni. În luna decembrie, UniCredit a anunţat 14.000 de disponibilizări şi închiderea a peste 900 de sucursale, ca parte a planului CEO-ului Jean-Pierre Mustier de a revitaliza banca.

UniCredit are operaţiuni în România, fiind pe locul cinci în clasamentul băncilor după activele deţinute. La finalul lui 2015, UniCredit i-a cumpărat lui Ion Ţiriac partea de 45% din banca din România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO