ZF 24

UniCredit Tiriac Bank ofera un credit de 4,63 milioane euro unei fabrici de reciclat deseuri

05.06.2009, 13:11 24

UniCredit Tiriac Bank a acordat companiei GreenWEEE International, parte a grupului Romcarbon Buzau, un credit de 4,63 milioane euro pentru o fabrica de reciclare a deseurilor electrice si electronice, cea mai mare din sud-estul Europei, care a necesitat investitii de 10 milioane euro, informeaza Mediafax.

"Dorim sa integram progresiv in Romania finantari pentru industrii durabile si nepoluante, facilitatea pentru GreenWEEE fiind prima de acest gen. In prezent, ne propunem sa desfasuram o campanie nationala de finantare a consiliilor locale si judetene si a companiilor private preocupate de implementarea proiectelor cu impact benefic asupra mediului", a declarat, intr-un comunicat, presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu.

Creditul a fost acordat pe o perioada de sapte ani, banii fiind utilizati pentru achizitia de echipamente de tratare si procesare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Restul sumei pana la zece milioane de euro, cat presupune investitia in fabrica, provine din fonduri proprii ale GreenWEEE International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO