ZF 24

Unire istorica in industria auto germana: Daimler si BMW planuiesc un schimb de actiuni pentru a supravietui caderii pietei auto

08.03.2009, 18:28 37

Producatorii de masini Daimler si BMW planuiesc un schimb de titluri pentru a putea mari cooperarea dintre cele doua companii, a anuntat astazi Der Spiegel, citat de Automotive News.

Daimler ar prelua astfel o participatie de 7% in cadrul BMW iar BMW ar obtine o participatie asemanatoare in cadrul Daimler.

Conform revistei germane, familia Quandt, care detine o participatie de 46% din BMW, se opune unei astfel de idei, considerand ca Daimler ar putea lansa o oferta de preluare a BMW, asa cum s-a intamplat in 1998 cand Daimler-Benz a preluat controlul absolut asupra Chrysler dupa o asa zisa "fuziune a egalilor".

Printr-o astfel de fuziune, cele doua companii ar putea salva cateva sute de milioane de euro pe termen scurt si cateva miliarde de euro pe termen mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO