ZF 24

Universitatea din Craiova incepe cursurile pentru cei care doresc sa inceapa o afacere pe cont propriu

19.01.2009, 18:22 216

Universitatea din Craiova va organiza cursuri de formare profesionala pentru 550 de angajati, intreprinzatori si tineri care doresc sa inceapa o afacere pe cont propriu, prin intermediul unui proiect finantat din bani europeni.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro. "Proiectul se va derula pana in 2011, iar implementarea acestuia va incepe saptamana viitoare. Vom oferi cursuri de formare profesionala tuturor celor care vor sa-si deschida o afacere pe cont propriu, de la angajati, masteranzi sau manageri. In total 550 de oameni vor beneficia de traininguri. De asemenea, vom derula o campanie de promovare a proiectului si vom acorda si sprijin financiar pentru inceperea unei afaceri”, spune Daniel-Neagoe Bacanu, unul dintre realizatorii proiectului.

La scrierea proiectului, care a fost depus in februarie 2009, au participat atat reprezentanti ai institutiei de invatamant, cat si cei ai unei universitati din Portugalia. In 2008, organizatiile publice si private interesate de obtinerea de fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane au putut depune proiecte in trei etape, respectiv in perioadele februarie-mai, aprilie – decembrie si iulie – decembrie.

Intre 2007 si 2013, organizatiile publice si private pot depune proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane, in valoare totala de peste 4,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO