ZF 24

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca lansează un program de masterat în parteneriat cu Centrul de Inginerie Bosch

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca lansează un...

Autor: Roxana Rosu

17.07.2017, 12:39 398

Grupul Bosch în România a încheiat în data de 14 iulie un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, privind lansarea programului de masterat în domeniul ingineriei electrice, intitulat ”Sisteme şi structuri electrice avansate”.

Programul masteral va fi lansat în octombrie 2017, la începutul anului universitar 2017-2018, iar admiterea va avea loc la Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 17-20 iulie 2017. În plus, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca va oferi studenţilor burse de excelenţă în funcţie de performanţă. Beneficiarii burselor vor fi selectaţi în urma unui interviu, care se va desfăşura la începutul fiecărui an de studiu.

Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi are mai mult de  4.800 de angajaţi în patru entităţi.

Parteneriatul semnat de Centrul de Inginerie Bosch şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prevede lansarea unui program de masterat, cu un curriculum regândit împreună cu specialiştii Bosch din Cluj, pentru a corela oferta educaţională la cerinţele actuale ale mediului socio-economic regional şi naţional, cu aplicaţii într-un domeniu în plină dezvoltare în România, şi anume, industria auto. 

”Nicio companie nu poate creşte fără specialişti bine pregătiţi. Noi susţinem mediul academic şi investim în comunităţile locale. Parteneriatul între Centrul de Inginerie Bosch şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, reprezintă pentru noi unul dintre cei mai importanţi paşi spre o colaborare echilibrată şi benefică, atât pentru viitorul companiei noastre, cât şi pentru comunitatea locală”, spune Dennis Raabe, managerul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. 

Prin activitatea de cercetare aferentă fiecărui semestru, corelată cu teme de interes şi derulată în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca şi în fabrica din Jucu, masteranzii îşi vor dezvolta competenţe specifice de inginerie, precum lucrul pe proiect şi munca în echipă. Studenţii vor lucra efectiv la proiecte aplicative şi vor avea posibilitatea de a-şi elabora lucrările de disertaţie cercetând în laboratoarele echipate cu tehnologie de ultimă oră, beneficiind de mentoratul experţilor din cadrul Centrului de Inginerie Bosch.

De asemenea, cei interesaţi  vor avea posibilitatea să se angajeze pe timp de vară, printr-un program special conceput pentru studenţi şi astfel să acumuleze experienţă înainte de finalizarea studiilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO