ZF 24

Unul dintre master francizorii Leonidas investeşte 40.000 de euro pentru a deschide o ciocolaterie-cafenea la Iaşi

Unul dintre master francizorii Leonidas investeşte...

Autor: Corina Mirea, Mădălina Dediu Panaete

06.04.2014, 13:45 5825

Ion Codreanu, 33 de ani, unul dintre cei doi master francizori de pe piaţa locală ai Leonidas, un mare producător de praline din Belgia, va deschide la finalul lunii mai o nouă ciocolaterie la Iaşi. Aceasta va avea un concept diferit faţă de cele trei pe care antreprenorul le deţine deja (în Bucureşti şi Braşov). Pe lângă posibilitatea de a cumpăra praline de lux, clienţii vor putea servi băuturi pe bază de cafea şi ciocolată, dar şi îngheţată belgiană în spaţii special amenajate. 

“Leonidas Chocolate&Café este un concept store al grupului belgian, care combină produse de ciocolată cu cafea de înaltă calitate. Noutatea acestui concept este posibilitatea de a servi o varietate de băuturi pe bază de ciocolată belgiană şi cafea, sub semnătura Leonidas: Leonidas Café Fondant, Leonidas Manon Blanc Café, Leonidas Original şi Leonidas Frozen Noisette. Acest concept îl vom aplica la noua deschidere din Iaşi, unde va fi o terasă în faţa ciocolateriei, precum şi câteva locuri în interior”, spune Ion Codreanu. El precizează că investiţia necesară deschiderii ciocolateriei se va ridica la aproximativ 40.000 de euro şi că are în plan, odată cu reabilitarea zonei pietonale de pe Calea Victoriei (unde se regăseşte una dintre cele două ciocolaterii deţinute în Bucureşti), să finalizeze noul concept şi pentru magazinul amplasat pe această arteră.

“Locaţia unde vom deschide ciocolateria din Iaşi va fi poziţionată pe cea mai importantă stradă, cu trafic exclusiv pietonal, într-o clădire istorică recent reabilitată. Pentru celelalte oraşe vizate (în zona de Vest a ţării) pentru dezvoltarea reţelei în România vom avea în vedere doar conceptul Leonidas Chocolate&Café”, adaugă Codreanu, care şi-a început afacerea în urmă cu cinci ani.

În 2012 compania CONP-D&G, cea care operează cele trei ciocolaterii, a înregistrat afaceri de 925.000 lei (210.000 euro) şi o pierdere de 210.000 lei, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru anul 2013, antre­pre­no­rul estima anterior afaceri în creştere, la peste un milion de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO