ZF 24

Unul dintre miliardarii Romaniei, Puiu Popoviciu, patronul proiectului Baneasa, a fost retinut de DNA pentru 24 de ore. Miza este proiectul Baneasa

25.03.2009, 09:49 115

Unul din cei mai puternici oameni de afaceri din Romania, miliardarul Puiu Popoviciu, patronul proiectului Baneasca, cel mai mare complex imobiliar din Bucuresti, a fost retinut in aceasta noapte, pentru 24 de ore, de procurorii DNA intr-un caz in care mai este retinut si seful DGIPI (directia de informatii a Ministerului de Interne), Cornel Serban, alaturi de seful Diviziei de Operatiuni din DGA, Petre Pitcovici.

Conform Mediafax, acestia sunt acuzati de favorizarea infractorului si respectiv complicitate la aceasta infractiune.

seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Cornel Serban, si seful Diviziei de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie (DGA), Petre Pitcovici, au fost retinuti, marti seara, de procurorii DNA.

Avocatul lui Cornel Serban a declarat, la iesirea de la DNA, ca atat seful DGIPI, cat si Petre Pitcovici au fost retinuti pentru 24 de ore. Cornel Serban este acuzat de complicitate la favorizarea infractorului, a precizat aparatorul acestuia.

Potrivit unor surse judiciare, miercuri, in jurul orei 12.00, procurorii DNA vor relua audierile, dupa care ii vor duce pe Serban si Pitcovici la instanta suprema, cu propunere de arestare preventiva.

Anchetatorii au descins, marti, la biroul sefului DGIPI Cornel Serban, de unde au ridicat mai multe bunuri, au precizat sursele citate.

Comisarul sef Cornel Serban a fost numit la conducerea DGIPI in 15 martie. El a asigurat, din 15 februarie, interimatul la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

Surse apropiate anchetei in cazul sefului DGIPI Cornel Serban si a seful Diviziei de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie, Petre Pitcovici, au declarat, marti seara, in exclusivitate pentru Mediafax, ca acestia au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore, intr-un dosar creat in urma denuntului unui angajat din Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Porivit surselor citate, initial DNA a inceput urmarirea penala in cazul lui Serban si Pitcovici pentru infractiunea de luare de mita, dar, ulterior, procurorii anticoruptie au schimbat incadrarea juridica in cea de favorizare a infractorului.

Cei pe care Serban si Pitcovici ar fi incercat sa ii favorizeze sunt Popoviciu si rectorul Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Ioan Alecu, acuzati de DNA intr-un dosar separat de abuz in serviciu, sustin sursele citate.

Potrivit acestor surse, ofiterul care a facut denuntul la DNA a aratat ca a fost o perioada coleg de birou la Crima Organizata cu Serban si Pitcovici, iar acestia l-au contactat si i-au sugerat sa ii ajute pe cei doi, promitand in schimb diverse foloase materiale.

Aceleasi surse precizeaza ca inca nu s-a putut dovedi daca ofiterul a primit foloasele materiale promise, lucru care ar reiesi si din interceptarile telefonice.

in cazul in care ar fi acceptat targul propus de Serban si Pitcovici, ofiterul ar fi trebui sa dea o solutie de neincepere a urmaririi penale (NUP) in dosarul de abuz in serviciu in care sunt cercetati Ioan Alecu si omul de afaceri. Marti, procurorii DNA i-au pus sub invinuire si pe soferul lui Cornel Serban, Gaman, precum si pe un apropiat al omului de afaceri, Ciocoiu.

Cititi povestea lui Puiu Popoviciu, unul dintre cei mai importanti miliardari din Romania, pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO