ZF 24

UPC cumpără 27% din Charter Communication, numărul patru pe cablu din SUA

UPC cumpără 27% din Charter Communication, numărul...

Autor: Andreea Anghel

19.03.2013, 19:57 515

Grupul american Liberty Global, care deţine şi operatorul de cablu TV şi internet UPC, va prelua 27 % din acţiunile grupului telecom Charter Communication pentru suma de 2, 62 miliarde de dolari (aprox. 1,91 miliarde de euro), relatează Bloomberg. Acţiunile vor fi cumpărate de la cei mai mari investitori ai Charter Communication, Apollo Global Management şi Oaktree Capital, două firme de investiţii americane.

La începutul lunii, reprezenţanţii Charter declarau că Apollo va vinde 6,2 milioane de acţiuni deţinute, iar Oaktree 3,1 milioane.

Preţul acţiunilor Charter Communication s-a triplat de la sfârşitul anului 2009.

Luni, la închiderea şedinţei bursiere din New York preţul acţiunilor a crescut cu 8,8% până la 98,04 dolari pe unitate, înregistrând cel mai mare nivel din ultimii ani.

Charter Communication a fost înfiinţată în 1993 de Paul Allen, co-fondatorul Microsoft. Compania a intrat sub protecţia legii falimentului în martie 2009 după ce nu a mai reuşit să îşi acopere datoriile de peste 21 de miliarde de dolari.

Valoarea acţiunilor deţinute de Allen a scăzut cu 35% după ce compania a ieşit de sub protecţia legii falimentului, cu datorii totale mai mici cu 8 miliarde de dolari.

De atunci, el a vândut aproape toate acţiunile companiei.

Liberty Global, companie deţinută de miliardarul John Malone, are la nivel global 19, 6 milioane de utilizatori. Grupul american deţine UPC România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune şi comunicaţii fixe de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO