ZF 24

Update 2 - Cum arata linia de delimitare finala trasata de Curtea de la Haga

Update - Agentul Romaniei la Haga: Am obtinut 80% din suprafata aflata in litigiu
03.02.2009, 14:43 97

Curtea Internationala de Justitie de la Haga s-a pronuntat marti cu privire la diferendul dintre Romania si Ucraina legat de platoul continental de la Marea Neagra.

Bogdan Aurescu, agentul Romaniei la Haga, a declarat ca Romania a obtinut 80% din suprafata aflata in litigiu cu Ucraina. Suprafata totala aflata in litigiu este de 12.000 kmp, aceasta reprezentand o importanta resursa energetica, cu rezerve de 100 miliarde metri cubi de gaze si 10 milioane tone de petrol.

Conform hotararii, Insula Serpilor nu a fost luata in considerare de Curtea Internationala de la Haga in stabilirea verdictului referitor la impartirea platoului continental intre Romania si Ucraina. Aceasta inseamna ca nu influenteaza impartirea granitelor maritime intre Romania si Ucraina, fapt sustinut si acum de Romania.

Linia de delimitare a Curtii de la Haga este diferita de liniile trasate de Romania si Ucraina, dand astfel castig de cauza ambelor parti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO