ZF 24

Update: Americanii de la Plexus deschid fabrica la Oradea

12.02.2009, 17:18 163

Compania americana Plexus, care ofera servicii de dezvoltare, productie si asamblare pentru industrii precum cele telecom si de aparare va deschide la Oradea o unitate de productie, a anuntat compania. Firma va inchiria la Oradea un spatiu de aproximativ 7.000 de metri patrati.

"Alaturi de unitatile noastre deja existente din Scotia, fabrica din Romania ii va permite Plexus sa ofere un cost total mai mic pentru clientii dintr-o regiune mai mare din Europa. Productia de la Oradea va incepe in a doua parte a anului fiscal 2009”, au spus oficialii Plexus.

"Oradea este amplasata ideal pentru a utiliza infrastructura din Europa centrala, oferind astfel solutii de aprovizionare in intreaga regiune. Apropierea de granita cu Ungaria este atractiva din punct de vedere logistic, oferind in acelasi timp avantajele unor economii semnificative cu costul fortei de munca", a declarat Mike Buseman, vicepresedinte pentru operatiunile globale de productie ale Plexus.

Compania are aproximativ 7.500 de angajati la nivel global. In primul trimestru al anului fiscal 2009, incheiat pe 3 ianuarie, Plexus a inregistrat venituri de 456 de milioane de dolari. In anul fiscal precedent, compania a inregistrat venituri de 1,84 miliarde de dolari, in crestere cu 19%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO