ZF 24

UPDATE - Japonia acorda un imprumut de 315 mil. euro pentru metroul Bucuresti – Aeroport Henri Coanda Otopeni

Japonia va acorda 315 mil. euro pentru metroul Bucuresti – Aeroport Henri Coanda Otopeni
13.01.2010, 16:25 273

Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, l-a informatastazi pe Radu Berceanu, ministrul Transporturilor siInfrastructurii ca guvernul Japoniei a luat decizia de a acordaRomaniei un imprumut de tip "Japanese ODA Loan", in valoare de41,87 miliarde yeni japonezi (aprox. 315 milioane euro), pentrurealizarea proiectului "Legatura de Acces a retelei de metrou amunicipiului Bucuresti cu Aeroportul International HenriCoanda".

"Acest proiect de infrastructura are o importanta majora, elrealizand legatura dintre centrul Capitalei si AeroportulInternational Henri Coanda. Proiectul finantat de guvernul japonezeste, de asemenea, o solutie viabila pentru eliminarea blocajelorrutiere constante si a poluarii aerului cu care se confruntaBucurestiul", au declarat reprezentantii ministeruluiTransporturilor.

Tronsonul de metrou spre Otopeni va necesita investitii de 1miliard de euro, urmand ca lucrarile de constructie sa se intindape o perioada de sapte ani.

Linia de metrou, integral subterana, va avea o lungime de 15,79kilometri,19 statii si un depou. Noua linie va fi operata cu 21 detrenuri cu cate sase vagoane si va avea o capacitate de transportde 50.000 de calatori pe ora pe un singur sens.

Statiile prin care va trece metroul ar putea fi Piata Victoriei,Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Expozitiei, Piata PreseiLibere, DN1, Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa si Aeroportul "HenriCoanda" Otopeni. Studiul de fezabilitate pentru aceasta linie afost realizata de compania Metroul SA in anul 2007, dupa olicitatie organizata de Primaria Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO