ZF 24

Update: New Com a vandut aproape 50% din baza de clienti

10.08.2009, 12:20 89

New Com, companie care opera pe piata brandul Injoy, a vandut prin tranzactiile catre RCS&RDS si Romtelecom aproape 50% din baza de abonati – operatorul ramanand cu 70.000 de clienti pe serviciile de internet, voce si televiziune.

Compania a vandut 30.000 de clienti catre Romtelecom si 30.000 de clienti catre RCS&RDS.

New Com a investit anul trecut 14 mil. euro, aproape o jumatate din aceasta suma fiind destinata achizitiilor.

Se imprumutasera si majorasera tarifele

New Com a luat anul trecut o finantare de 4 mil. euro de la Banca Transilvania. "Am contractat anul trecut un credit la Banca Transilvania, deoarece actionarii nostri nu au reusit sa finanteze proiectul asa cum a fost programat, iar New Com avea deja cateva tranzactii la care avansul era platit, plus proiectele nefinalizate de dezvoltare a retelelor.", a declarat anterior pentru ZF Mircea Lucacel, directorul general al companiei.

Capital Partners, unul dintre actionarii New Com, a fost consultantul Bancii Transilvania in vanzarea BT asigurari catre grupul francez Groupama.

Ca si alti operatori de pe piata care isi tarifeaza serviciile in lei, compania a fost obligata sa majoreze preturile in ultima jumatate de an, pe fondul deprecierii puternice a leului in raport cu euro.

"Am majorat tarifele usor, cu 1-2 lei in ultimele 6 luni pe partea de cablu TV din doua motive principale: costul cu posturile TV este in euro si dolari, iar evolutia cursului valutar ne-a afectat serios profitabilitatea pe pachete, deoarece tarifele sunt in lei si au fost calculate la un curs euro/leu de 3,4. De asemenea, incepand cu luna aprilie taxa de 2% pentru drepturile de autor a fost majorata la 6% din veniturile realizate prin abonamente la cablu TV."

Romtelecom, la vanatoare de retele printr-o alta firma

O parte dintre retelele New Com au fost cumparate de o firma complet necunoscuta pe piata telecom – NextGen Communications SRL – dar care are in spate gigantul Romtelecom, controlat de OTE si Deutsche Telekom.

Compania ofera servicii de cablu TV, voce si internet doar in cateva localitati, respectiv Giurgiu, Bumbesti Jiu, Targu Jiu si Targu Carbunesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO