ZF 24

Va fi Campionatul Mondial un succes? Numarul de spectatori estimat a fost revizuit in jos cu 110.000 de persoane

22.04.2010, 17:23 31

Numarul de spectatori de la Campionatul Mondial de Fotbal dinAfrica de Sud va fi cu 110.000 de persoane mai mic decat estimarileinitiale, in principal din cauza pretului ridicat si a distributieiproaste a biletelor pe continentul african, conform firmei deconsultanta Grant Thornton, scrie The Wall Street Journal.

"Ne asteptam la mai multa lume", a spus Gillian Saunders de laGrant Thornton. "Cred ca a fost o distributie precara a biletelorin Africa."
Fima de consultanta estimeaza ca numarul de vizitatori ce va mergein Africa de Sud va ajunge la 373.000, in scadere de la483.000.

Reducerea cheltuielilor, rata mare a criminalitatii din Africa deSud si, mai nou, norul de cenusa vulcanica ce a dat peste captraficul aerian din intreaga Europa, sunt principalele motive carevor subtia numarul turistilor care vor urmari de la fata loculuimeciurile de la CM.

Rich Mkhondo, purtator de cuvant al comitetului care se ocupa deorganizarea evenimentului, a declarat insa ca oficialii suntmultumiti de numarul de bilete vandute. Dintr-un total de 2,9milioane de bilete, pana in prezent s-au vandut 2,3 milioane.

In ciuda numarului mai redus de turisti, firma de consultanta seasteapta in continuare ca organizarea evenimentului sa aiba unimpact pozitiv asupra economiei Africii de Sud. Daca exista unnumar mai mare de bilete disponibile, turistii sunt asteptati sastea si sa cheltuie mai mult. Drept urmare, suma medie cheltuita deturisti ar putea fi cu 36% mai mare decat estimarileinitiale.

Si cheltuielile guvernamentale facute inaintea evenimentului auajutat economia sa creasca. Per ansamblu, organizarea CM va aduceun plus de 0,5% cresterii economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO