ZF 24

Valentin Durigu, KPMG: Ţinta globală pentru reciclarea deşeurilor este de 50%, iar România reclează doar 5-6%

Autor: Simona Tatu

19.01.2017, 14:04 290

Obligaţia la nivel global pentru reciclarea deşeurilor de orice fel este de 50%, iar România nu reciclează nici măcar un sfert din cât ar trebui. De asemenea, obligaţia pentru reciclarea echipamentelor electrice şi electronice este de 45% şi va creşte până la 65% în următorii ani, taxa pentru necolectarea acestor deşeuri este de 4 lei/ kilogram, a spus Valentin Durigu, Associate Director, Servicii de Asistenţă Fiscală, KPMG în România la conferinţa ”Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?”. 

Anul 2016 a fost un an diferit faţă de toţi ceilalţi zece ani dinainte deoarece mulţi dintre dumneavoastră v-aţi confruntat cu o situaţie inedită în care aţi fost obligaţi să plătiţi contribuţii la Fondul pentru Mediu afarente pentru anul anterior, chiar dacă aţi îndeplinit condiţiile legistaţiei de mediu.

Acest lucru s-a datorat faptului că Administraţia pentru Mediu a început să facă controale la operatorii cu responsabilităţi reciclare sau valorificare şi au observant că OTR-urile (Organizaţiile de Transfer de Responsabilitate care activează pe piaţa deşeurilor de ambalaje) nu îşi îndeplineau oligaţiile. 

Alte declaraţii făcute de Valentin Durigu:

Schimbarea legistlativă de la mijlocul anului 2016 prin care orice generator de deşeuri a primit o alternativă la aceste OTR-uri, alternativa fiind îndeplinirea individuală a obiectivelor de recliclare şi valorificare.

Această măsură va produce efecte concrete abia în acest an pentru că negocierea unor contracte şi găsirea unor alternativelor la OTR va presupune mult timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO