ZF 24

Valeriu Steriu renunta la pozitia de vicepresedinte al LaDorna

24.12.2008, 00:00 72

Valeriu Steriu, ales recent deputat din partea aliantei PSD-PC in colegiul 4 al judetului Olt, a renuntat la functia de vicepresedinte de operatiuni si dezvoltare detinuta in cadrul producatorului de lactate LaDorna, companie din a carei conducere a facut parte timp de trei ani.

Steriu, 43 de ani, este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, fiind licentiat in inginerie. El detine de asemenea diploma de doctor in economia agricola, dupa finalizarea studiilor in cadrul Universitatii de {tiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti in 2008.

Dupa ce timp de noua ani (1992-2001) a fost directorul general al afacerii de familie Sterochem, cu activitati in distributia de produse chimice, Steriu a devenit director al proiectului „Cercetare si Consultanta in Agricultura” realizat de Banca Mondiala. Imediat dupa finalizarea acestui proiect, Steriu a fost numit in pozitia de secretar de stat pentru integrare europeana si relatii internationale, urmand ca in 2004 sa detina pentru o scurta perioada de timp functia de senator in Parlamentul Romaniei.

Ceea ce l-a determinat sa renunte a fost oferta de a coordona impreuna cu antreprenorul Jean Valvis, un proiect bio de ferme zootehnice realizat prin intermediul grupului de lactate LaDorna. Din 2005 si pana in prezent Valeriu Steriu a detinut atat pozitia de vicepresedinte LaDorna, cat si pe cea de vicepresedinte Romalimenta, federatia patronala a producatorilor din industria alimentara locala, si presedinte al Asociatiei Patronala Romane din Industria Laptelui (APRIL).

Steriu avea in cadrul LaDorna un salariu lunar de 19.000 de lei (circa 5.200 de euro), potrivit declaratiei de avere a acestuia, publicata pe site-ul Camerei Deputatilor.

Grupul de firme LaDorna, fondat de omul de afaceri Jean Valvis a intrat la jumatatea acestui an in portofoliul international al gigantului francez Lactalis, dupa ce antreprenorul de origine elvetiana a vandut afacerea cu produse lactate, intr-o tranzactie de peste 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO