ZF 24

Divizia de imobiliare a Alpha Bank a vândut apartamente de 20 mil. euro în S1 2017

Divizia de imobiliare a Alpha Bank a vândut apartamente...

Autor: Roxana Rosu

21.07.2017, 12:26 584

Alpha Real Estate Services,  divizia imobiliară a grupului Alpha Bank , a vândut în primul semestru 202 apartamente din întregul portofoliul de proiecte imobiliare gestionate, în creştere cu circa 50% faţă de perioada similară a anului trecut, valoarea totală a contratelor fiind de aproximativ 20 milioane euro.

Apartamente fac parte din proiecte rezidenţiale ca Parcul Privighetorilor (Zona Zoo Băneasa), Doamna Ghica Plaza (zona Doamna Ghica), Asmita Gardens (zona Tineretului), Poseidon Residence (zona Colentina) şi Green Vista Residence (zona Pipera–Şcoala Americană).

“Vânzările apartamentelor în proiectele gestionate de Alpha Real Estate au înregistrat o creştere cu aproximativ 50% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut” afirmă Iulian Călin, Director General al Alpha Real Estate Services.

Alpha Real Estate Services a demarat anul trecut lucrările pentru finalizarea a două proiecte: Poseidon Residence (complex rezidenţial cu 156 apartamente situat pe malul Lacului Plumbuita din cartierul Colentina) şi Green Vista Residence (mai exact, ultimul bloc cu 50 de apartamente din totalul de 256 ale Green Vista Residence, din Pipera). Valoarea investiţiei pentru cele două proiecte rezidenţiale se ridică la aprox 19 milioane euro.

În prezent, lucrările sunt finalizate urmând ca ambele complexuri rezidenţiale să fie livrate în perioada imediat următoare.

“În prima parte a acestui an am demarat şi procesul de vânzare a unităţilor locative situate în Poseidon Residence şi în Green Vista Residence. Până în acest moment, peste o treime din totalul apartamentelor disponibile au fost precontractate”, adaugă Răzvan Caracota.

Apetitul românilor pentru locuinţe, re­dresat în ultimii ani după şocul generat de criza financiară, a redat cu­rajul dezvoltatorilor imobiliari pentru construcţii rezidenţiale, astfel că peste 14.000 de apartamente au fost anunţate pentru următoarele luni doar în câteva proiecte de mari dimensiuni din Bu­cureşti, conform celor mai recente date. Lista dezvoltatorilor este împărţită între români şi străini, care „au pus ochii“ pe di­ferite zone din Capitală ce ar putea a­trage cumpărătorii care vor fie să devină proprietarii locuinţelor în care stau, fie - în proporţie mai redusă - să investească în locuinţe pentru a le închiria ulterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO