ZF 24

Vânzările de camioane au crescut cu 34%. „România este încă o piaţă a flotelor mici“

Vânzările de camioane au crescut cu 34%. „România...

Autor: Bogdan Alecu

21.09.2014, 22:00 366

Vânzările de camioane grele, de peste 18 tone, utilizate cu precădere la transporturi internaţio­nale, au urcat cu peste 34% în primele şapte luni ale acestui an, potrivit datelor Asociaţiei Produ­cătorilor şi Importatorilor de Auto­mobile (APIA), la peste 2.600 de unităţi noi, acesta fiind cel mai dinamic segment al pieţei autovehiculelor din acest an.

„Începutul anului a fost influenţat de livrările camioanelor Euro 5 prevândute, dar, într-adevăr, a fost un început bun. Per total ne aşteptăm ca piaţa să nu devieze prea mult com­parativ cu 2013. România încă nu este o piaţă a vânzărilor de mari flote. Sunt câteva excepţii de contracte mai mari, dar cele mai multe sunt cele mici. Nevoia de înlocuire este în continuare foarte ridicată, iar „balanţa“ între reînnoiri şi extinderi este similară cu cea de anul trecut“, a spus Sigurd Wandel, managing director al Volvo Group Trucks România.

În ceea ce priveşte camioanele Volvo, „avem multe livrări în faţa noastră şi estimăm o creştere a cotei de piaţă până la finalul acestui an“.

Trecerea de la Euro 5 la Euro 6 a de­terminat de asemenea clienţii să schimbe camioane aproape noi, având în vedere că statele vest-europene deja taxează diferenţiat cele două versiuni, iar cele mai puţin poluante beneficiază de taxe mai mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO