ZF 24

Vânzările îmbuteliatorului Coca-Cola din România au crescut cu aproximativ 5% în primul semestru

Vânzările îmbuteliatorului Coca-Cola din România au...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.08.2017, 09:32 282

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a avut în primul semestru volume mai mari cu aproximativ 5% ( mid single-digit), arată cel mai recent raport al companiei-mamă. Astfel, producătorul a avut zece trimestre consecutive de creştere a volumelor comercializate.

„Băuturile carbogazoase au avut o creştere de mid single- digit ( în jur de 5%), evoluţie determinată de campaniile puternice de marketing, de lansarea Coca-Cola Lime şi de noua formulă a Coca-Cola Zero. Volumele de apă au avansat cu mai puţin de 5% ( low single digits) în timp de categoria de sucuri din fructe a consemnat o scădere marginală. Volumele de ceai gata preparat- RTD Tea ( Nestea n.r.) au avansat cu high single digit ( 7-9% n.r.), ajutate de activitatea promoţională puternică şi de lansarea unui nou sortiment”, se arată în raportul citat.

România a pus astfel umărul la creşterea de 1,9% a volumelor Coca-Cola HBC în ţările emergente, alături de Ucraina şi Serbia. Din zona de ţări emergente pentru Coca-Cola HBC mai fac parte şi Rusia, Armenia, Bulgaria, Moldova sau Nigeria. În total, vânzările grupului din ţările emergente s-au situat la 533 de milioane de navete (unit cases), adică în jur de 3,1 miliarde de litri de băuturi. În valoare, vânzările Coca-Cola HBC în ţările emergente s-au situat la 1,45 miliarde de euro. în creştere cu 9,8% faţă de primul semestru al anului precedent.

Pe total, grupul Coca-Cola HBC a avut în primul semestru vânzări în volum de peste 1 miliard de unit cases şi 3,2 miliarde de euro venituri din vânzări, conform raportului grupului.

Coca-Cola HBC activează în 28 de ţări şi este controlat de către Kar-Tess Holding ( 23,3% din acţiuni), o companie controlată de familia David-Leventis şi The Coca-Cola Company (23,2% din acţiuni).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO