ZF 24

Vasilescu, BNR: Viata la inaltimea cursurilor flotante s-a dovedit a fi grea. Dar sigura

03.02.2009, 21:37 19

"Daca BNR ar fi mizat pe un curs fix, viata i-ar fi fost mai usoara. Faptul e cunoscut de multa vreme. Inca dupa suprimarea convertibilitatii dolarului in aur, in 1971, cand monedele statelor dezvoltate au parasit fixismul traditional si au acceptat cursurile flotante. A fost o constrangere dureroasa. Nimeni nu a renuntat de bunavoie la patul caldut oferit de cursurile fixe. Flotarea monedelor constituia unica sansa de aparare in momentul in care deficitele persistente ale balantei de plati si miscarile de capitaluri provocau perturbari in economie", scrie Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, intr-un comentariu pentru ZIARUL FINANCIAR.
"Viata la inaltimea cursurilor flotante s-a dovedit a fi grea. Dar sigura. Intre confort si siguranta, BNR a ales siguranta. Asa ca nici nu i-a in seama, in prezent, vocile care cer sa ne intoarcem la cursul fix", noteaza Vasilescu. Cititi comentariul integral in sectiunea Opinii, din editia de maine a ZIARULUI FINANCIAR.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO