ZF 24

Victima celui mai rasunator faliment din Germania se lupta cu evacuarea dintr-o casa de 30 mil. dolari

20.05.2009, 12:37 42

Cevdet Caner, omul din centrul celui mai rasunator caz de insolventa din sectorul imobiliar german din ultimii 15 ani, se lupta cu bancile pentru a nu fi evacuat fortat din casa sa din Londra, evaluata la 31 de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Gurpul sau de companii de investitii imobiliare numit Level One are datorii de 1,5 miliarde de euro catre creditori condusi de Credit Suisse, potrivit estimarilor administratorului german. Cele doua mari companii detinute de Level One au intrat in incapacitate de plata in vara anului trecut si au fost puse sub administrare speciala.

Casa cu sase etaje detinuta de Caner, situiata in cartierul londonez Mayfair, este doar una din mizele razboiului luptat intre el si banci, in tribunalele din Luxemburg, Germania si Franta. Omul de afaceri spune ca a cheltuit 5 milioane de lire sterline din banii proprii pentru a cumpara si renova casa veche de mai bine de o suta de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO