ZF 24

Video ZF Live. Vladimir Sterescu, country manager CGS: Americanii de la CGS merg cu un call-center în Miercurea Ciuc şi angajează 180 de oameni

Autor: Cristina Bellu

29.03.2016, 00:08 4695

Americanii de la CGS, com­panie de servicii de externalizare cu 3.000 de salariaţi în birourile din Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Târgu-Jiu, intenţionează să deschidă într-o lună de zile un nou centru la Miercurea Ciuc, potrivit lui Vla­dimir Sterescu, country mana­ger.

„Pentru noi, acest centru este unul de nişă. Avem câţi­va cli­enţi din Ungaria pen­tru ca­re avem ex­ter­na­li­zate vo­lume în lim­ba ma­ghiară. În acest moment, com­pa­nia dispune de vor­bitori de lim­ba ma­ghiară în Braşov - puţin peste 300, dar cli­en­ţii noştri au ne­voie de un număr aproape dublu de vor­bi­tori de limbă ma­ghiară. Aşa ne-am decis să mergem în Miercurea Ciuc, unde, într-o lună, vom deschide un centru nou care va avea o capacitate de 150 de birouri cu aproximativ 180 de angajaţi pentru început.

Salariul net va fi în jur de 350 de euro net pe lună plus beneficiile aferente.“

Potrivit lui Sterescu, anul trecut com­pania a încheiat cu o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de dolari, cu o creştere de până în 10% com­parativ cu 2014.

„Anul acesta ne găsim într-o poziţie foarte bună în care avem sem­na­te foarte multe con­tracte, cu un time­line ferm în a im­plementa acti­vi­tatea nouă.“

Compania care asigură activităţi de suport tehnic, de re­laţii cu clienţii, activi­tăţi de reten­ţie şi ac­tivităţi fi­nan­ciare se con­fruntă cu o fluc­tuaţie de per­sonal în medie de 42% pe an, o rată bună com­parativ cu media fluc­tuaţiei de personal din industria cen­tre­lor de servicii unde media globală este de 60% pe an, iar în anumite ţări cum ar fi India sau Filipine media ajunge la 60% pe lună.

„Liniile de business unde sunt externalizate activităţile financiare sau activităţile de suport tehnic au cea mai mică fluctuaţie de personal, sub 15% pe an, în timp ce zona de relaţii cu cli­enţii sau zona de vânzări înregistrează o fluctuaţie care poate ajunge şi la 60% pe an.“

În România, nivelul salarial are implicaţii foarte mari în rata de plecări. Nivelul salarial în businessul de out­sourcing este dictat de limba străină pen­tru care o persoană este angajată. În funcţie de aceasta salariile diferă. Astfel, în timp ce engleza se situează la un nivel scăzut, o limbă nordică se află la un nivel foarte ridicat.

„Cu cât salariul este mai mare, rata de plecare este mai mică. În serviciile de suport tehnic şi financiar salariile se situează între 600 şi 800 de euro net pe lună“, a precizat Sterescu.

Deficitul de absolvenţi din ultimii ani şi dezvoltarea serviciilor pe care le oferă, au determinat compania să recru­teze şi personal cu experienţă.

„Nu mai angajăm doar studenţi şi tineri absolvenţi. În zona de suport pentru activităţi financiare avem ne­voie de oameni cu cel puţin 3-5 ani de ex­perienţă, astfel că am ajuns să re­crutăm foarte mult din zona bancară, zo­nă care s-a restrâns mult în ultimii ani. Şi pe zona de suport tehnic avem nevoie de oameni cu experienţă, aşa încât vârsta de angajare a ajuns să fie şi de 45 de ani.“

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO