ZF 24

Vinde soluţii software de monitorizare a flotelor auto de 1,3 milioane de euro

29.08.2014, 11:00 443

Ziarul Financiar vă prezintă unele dintre cele mai importante momente din al doilea sezon al emisiunii ZF Live, difuzată pe Internet de luni până vineri, de la ora 12:00 la 13:00. Al doilea sezon al emisiunii s-a încheiat pe data de 18 iulie, urmând să fie reluat din toamnă. Vedeţi aici înregistrările emisiunilor de la ZF Live.

Nexus Electronics, un furnizor de soluţii software pentru monitorizarea flotelor auto, a lansat o aplicaţie pentru smartphone-uri care le permite companiilor să-şi localizeze angajaţii cu activitate de teren. Aplicaţia Nexus Locator este disponibilă gratuit pentru platforma Android şi permite monitorizarea în acelaşi cont a vehiculelor şi a telefoanelor.
 
„Printr-o interfaţă web pot fi monitorizate atât telefoanele angajaţilor, cât şi sistemele GPS conectate pe autovehicule. De asemenea, prin aceeaşi interfaţă, utilizatorul responsabil de monitorizare poate trimite mesaje angajaţilor conectaţi“, a spus la ZF Live Florin Sub­ţirică, unul dintre acţionarii Nexus Electronics. Ab­sol­vent al Facultăţii de transporturi din cadrul Univer­sităţii Poli­tehnice din Bucureşti, Subţirică este cel care a pus bazele în 2006, împreună cu câţiva parteneri, companiei Nexus Electronics.
 
În 2006, Nexus Electronics funcţiona ca importator şi distribuitor de electronice. Un an mai târziu, compania dezvolta sistemul Nexus GPS Tracking, de monitorizare prin GPS a flotelor de vehicule. Astăzi, compania cu 20 de angajaţi furnizează, pe lângă serviciile de localizare, şi soluţii de diminuare a costurilor operaţionale de transport prin monitorizarea consumului de motorină, a vitezei, a numărului de kilometri parcurşi, dar şi servicii de prevenire a furtului de combustibil. „La ultima soluţie completă de monitorizare de consum de carburant pe care am instalat-o, am observat o diminuare de costuri de 50%, judecând după motorina consumată“, a spus Subţirică în emisiunea de business ZF Live de marţi 18 martie, transmisă pe live.zf.ro.
 
Printre clienţii Nexus Electronics se numără operatorii de telecom Romte­lecom, Cosmote, producătorul de iaurturi Danone, operatorul de servicii medicale private Medicover şi producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo. „Orice companie care are autovehicule ar putea să beneficieze de serviciile noastre. Nu contează domeniul în care activează.“
 
Nexus Electronics a avut în 2013 o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro, cu 30% mai mare faţă de anul anterior. „Majoritatea veniturilor noastre provine din servicii. De multe ori, vindem în pierdere hardware-ul pe care îl instalăm pe maşinile clientului“, a precizat Subţirică.
 
În ceea ce priveşte planurile de viitor, antreprenorul spune că următorul pas pentru Nexus Electronics este exportul, motiv pentru care au dezvoltat şi soluţia pentru smartphone-uri. „Este mult mai uşor să livrăm în afara ţării aplicaţia pentru telefoane mobile pentru că în această situaţie clientul nu este legat de hardware şi putem să-i recomandăm anumite terminale pe care să instalăm aplicaţia“. Compania lucrează în prezent la campanii de marketing şi de Google AdWords, pentru a-şi creşte vizibilitatea atât în plan naţional, cât şi internaţional.
 
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO