ZF 24

Violeta Luca, Flanco: Sunt considerată "a dracu’ " deoarece am schimbat 500 din 800 de oameni şi cer imposibilul de la angajaţi

Violeta Luca, Flanco: Sunt considerată "a dracu’ "...

Autor: Cristi Moga

08.10.2013, 13:37 31288

Violeta Luca, directorul executiv al reţelei de electronice şi electrocasnice Flanco, spune că retailerii ar trebui să fie mai atenţi la felul în care angajaţii îi aşteaptă pe clienţi în magazine şi să se asigure că aceştia salută, zâmbesc, nu stau cu spatele şi nu mestecă gumă şi sunt în stare să spună “îmi pare rău, am greşit”, dacă este cazul.

“Sunt considerată <a dracu’> deoarece am schimbat 500 din 800 de angajaţi în ultimii ani. Sunt oameni care nu vor să vină să lucreze în Flanco deoarece este aici o <nebună> care cere imposibilul de la angajaţi. Pot spune în schimb că eram pe ultimul loc în industrie la recomandări din partea clienţilor, iar acum suntem pe primul loc. Anul trecut vânzările au crescut cu 25%, iar anul acesta vor creşte cu 15%. Totodată, factura medie este cu 30% mai mare decât la concurenţă”, a declarat Luca în cadrul evenimentului “Eficienţa operaţională în retail” organizat de revista BUSINESS Magazin.

Luca a mai declarat că profilul consumatorilor era asemănător înainte de criză cu cel al câinilor, care sunt loiali şi te urmează chiar şi atunci când greşeşti, iar în prezent comportamentul lor este mai asemănător cu cel al pisicilor, care sunt imprevizibile, astfel că azi te pot plăcea, dar mâine nu.

Flanco a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 137 mil. euro, iar anul acesta rulajul s-ar putea ridica la aproximativ 157 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO