ZF 24

Viorel Cataramă despre Dinu Patriciu: Rămâne o situaţie complicată în urma sa

Viorel Cataramă despre Dinu Patriciu: Rămâne o...

Autor: Ioana David

19.08.2014, 12:15 8962

Viorel Cataramă, un apropiat al lui Dinu Patriciu, spune că moartea omului de afaceri a fost cauzată de unele complicaţii care au apărut de la tratamentul pe care l-a urmat după transplantului de ficat la care a fost supus în 2012. 

Dinu Patriciu a murit la Londra

“Protocoalele prevăd mai multe medicamente pentru scăderea imunităţii pentru ca noul ficat să poată să fie asimilat. Dar odată cu scăderea imunităţii apar alte boli. Evoluţia după operaţia de transplant a fost bună, dar nu a rezistat altor boli”, a spus Cataramă.

Viorel Cataramă îşi aminteşte că l-a întâlnit pe Dinu Patriciu în 1990, pe “tărâm politic”, iar împreună au fost implicaţi atât în zona politică cât şi de business, fiind prieteni dar şi adversari.

“În ultimii 25 de ani, Dinu Patriciu a fost cel mai performant om de business din România, singurul care a făcut o tranzacţie de peste 1 miliard de dolari. Această tranzacţie l-a propulsat în topul celor mai bogaţi români şi i-a generat un anumit statut. După această tranzacţie a avut mai multe afaceri nu foarte profitabile, dar va rămâne în istoria businessului românesc drept românul care a realizat cea mai mare tranzacţie”, a mai spus Viorel Cataramă.

Cataramă a adăugat că în ultima perioada Dinu Patriciu s-a preocupat mai mult de sănătate şi mai puţin de business, iar în urma sa rămâne o situaţie complicată, “un proces complicat de divorţ pe rol”, şi multe afaceri în derulare.

“Dinu Patriciu a fost un om cu o energie debordantă. Nu putea să stea liniştit. Trebuia să facă tot timpul ceva, fie în afaceri, fie în politică (…) Este surprinzător pentru un om care nu a consumat alcool că toate au fost cauzate de ficat. A fost un liberal neliniştit în permanenţă”, a mai spus Cataramă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO