ZF Power Summit 2014

Virgil Metea, Romgaz: Compania are lichidităţi de 1,8 miliarde de lei pe care le ţine în bănci

25 feb 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

Romgaz are un buget de investiţii de un miliard de lei, circa 80% din bani mergând către explorare, a declarat la ZF Power Summit 2014 Virgil Metea, directorul general al Romgaz.

“Programul de investiţii al Romgaz e peste 1 mld. lei, din care 70-80% e pentru explorare“, a spus Metea.

Compania are lichidităţi de 1,8 miliarde de lei pe care i-a plasat în depozite bancare.

“Romgaz dispune de un cash de aproximativ 1,8 miliarde de lei, plasaţi în diferite bănci. Din punctul acesta de vedere am mers pe risc minim la felul în care am utilizat aceste resurse. Nu sunt investiţi în niciun fel de business. Ei sunt în depozite şi certificate de trezorerie.”

“Aceşti bani arată o poziţie financiară bună, dar vor fi folosiţi dacă proiectele în care suntem implicaţi sunt costisitoare”, a mai spus Metea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
romgaz
, companie
, lichiditati
, explorare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide