ZF 24

VISA: Noua lege a cardurilor va insemna credite mai putine catre clienti mai putini

03.06.2009, 11:13 22

Noua legislatie din domeniul cardurilor de credit adoptata de Congresul american la sfarsitul lunii trecute va conduce la o restructurare masiva in acest sector, estimeaza Visa, operatorul celei mai mari retele de plati din lume.

“Va conduce la reinventarea intregii industrii. Rezultatul va fi credite mai putine catre clienti mai putini”, a declarat directorul general executiv al Visa, Joseph Saunders, intr-un interviu pentru Reuters.

Potrivit noilor reglementari, emitentii de carduri de credit nu pot majora dobanzile si comisioanele clientilor decat cu motive bbine intemeiate, cum ar fi intarzieri repetata la plata creditului. Desi au recunoscut beneficiile imediate pe care aceasta lege le aduce clientilor, unii analisti considera ca masura va afecta pe termen mediu chiar omenii destinati sa ii protejeze, intrucat emitentii ar puea majora dobanzile si comisioanele cerute noilor clienti sau ar putea limita linia de credit disponibila clientilor actuali.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO