ZF 24

BNR bate o moneda de aur cu efigia lui "Dracula"

Vlad Tepes isi bate moneda
14.09.2009, 15:40 267

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scopnumismatic, incepand cu 16 septembrie, trei monede - una din aur,una din argint si una din tombac cuprat (aliaj din cupru) -dedicate domnitorului Vlad Tepes, cu ocazia aniversarii a 550 deani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti de catreacesta.

Pe aversul monedei va aparea portretul domnitorului Vlad Tepes,sub portret, inscriptia "Vlad Tepes", iar in stanga, imaginea uneiferestre din palatul voievodal Curtea Veche.

Reversul prezinta in centru imaginea palatului voievodal "CurteaVeche" si, deasupra, documentul primei atestari a Bucurestiului siinscriptiile "1459" si "Bucuresti". Dedesubt vor apareainscriptiile "Palatul voievodal Curtea Veche", si "550 de ani de laprima atestare documentara".

Monedele vor fi vandute la preturi de 4.340 lei/buc. pentrumoneda de aur, 185 lei/buc. pentru moneda de argint şi 85 lei/buc.pentru moneda de tombac cuprat si nu includ pretul casetei deprezentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO