ZF 24

Vodafone a anunţat noul şef pentru România: Murielle Lorilloux, care conduce în prezent operaţiunile grupului din Congo

Autor: Roxana Rosu

30.06.2017, 15:20 5735

Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrată Congo (RDC), va prelua la 1 septembrie conducerea Vodafone România, în locul lui Ravinder Takkar.

Din noua poziţie, Murielle Lorilloux îi va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster.

Până la 1 septembrie 2017, Ravinder Takkar îşi va menţine poziţia executivă de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Vodafone România.  Ulterior, el va prelua funcţia de Preşedinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India şi de dezvoltarea business-ului în regiunea Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Pacific (AMAP).

Murielle Lorilloux s-a alăturat Vodacom RDC în 2013, în poziţia de Chief Commercial Officer şi a fost numită CEO în 2014. Din acest rol, ea a transformat business-ul şi a contribuit la creşterea puternică a cotei de piaţă, devansând competitorii cu peste 15 puncte. De asemenea, a coordonat recenta transformare a identităţii de brand a Vodacom şi a contribuit la clasarea companiei pe primul loc în studiile privind experienţa clienţilor. Ea a coordonat iniţiative pentru angajaţi datorită cărora Vodafone a fost desemnat cel mai bun angajator din RDC în 2016.

Înainte de a lucra pentru Vodafone, Lorilloux a deţinut mai multe poziţii de management în cadrul Orascom Telecom Algeria, Wana Corporate şi Capgemini.

Murielle Lorilloux este cetăţean francez, a absolvit Ecole Supérieure de Commerce din Paris, a urmat un MBA la University of Texas din Austin şi are o diplomă de master în economie obţinută la Universitatea Paris Nanterre.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO