ZF 24

Vodafone a înfiinţat în România o firmă dedicată plăţilor şi transferului de bani de pe mobil şi va lansa serviciul în 2013

Serviciul M-Pesa este disponibil deja în opt ţări ale lumii.

Serviciul M-Pesa este disponibil deja în opt ţări ale lumii.

Autor: Adrian Seceleanu

22.08.2013, 00:52 7219

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, va lansa în acest an în România serviciul de plăţi şi transfer de bani de pe mobil M-Pesa, care va fi gestionat printr-o nouă companie special înfiinţată, denumită Vodafone Romania M – Payments SRL, potrivit datelor din presa din India şi a informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Anunţul lansării în România al serviciului M-Pesa, disponibil deja în opt ţări ale lumii, a fost făcut de subsidiara din India a grupului britanic. “Vodafone a anunţat astăzi că va lansa serviciul său de plăţi şi transfer de bani de pe mobil în Egipt şi România până la finele acestui an”, potrivit publicaţiei indiene Business Standard.

În India, unde serviciul a fost lansat în luna decembrie a anului trecut, clienţii Vodafone care vor să folosească serviciul trebuie să meargă la anumite magazine ale companiei, să completeze un formular, să prezinte dovezi ale identităţii şi adresei, şi să depună o sumă minimă de bani. Portofelul electronic este activat imediat iar clienţii pot plăti facturi sau trimite bani către orice altă bancă. În India, operatorul oferă serviciul în parteneriat cu ICICI Bank.

În pregătirea lansării acestui serviciu, Vodafone România a înfiinţat anul trecut Vodafone Romania M - Payments SRL, care are domeniul principal de activitate “alte activităţi de intermedieri financiare, exclusiv activităţi de asigurari şi fonduri de pensii”, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Acţionarii companiei sunt Vodafone România (99,9993865 %) şi Vodafone  România Technologies SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO