ZF 24

Vodafone a raportat profit operaţional de 248 mil. euro în anul fiscal 2013

Adrian Moss, este din luna martie noul CFO al Vodafone România

Adrian Moss, este din luna martie noul CFO al Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

21.05.2014, 00:07 491

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a obţinut în anul fiscal încheiat la 31 martie 2014 un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 248,4 milioane de euro, cu 2,8 puncte procentuale mai mic decât în anul fiscal precedent.

Veniturile totale ale Vodafone România pentru întregul an financiar s-au situat la 748,5 mil. euro, în scădere cu 2,2%, în bază organică, faţă de anul trecut.

WikiZF: Profilul companiei Vodafone România

Veniturile din servicii ale operatorului pentru aceeaşi perioadă au fost de 703,7 mil. euro, în scădere cu 0,9% faţă de anul trecut, în bază organică, în principal pe fondul scăderii tarifelor de interconectare, al căror nivel este decis de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Competiţia dură şi erodarea preţurilor au continuat să aibă un impact puternic asupra veniturilor noastre, la fel că şi reducerea tarifelor de interconectare. Fără efectul scăderii tarifelor de interconectare, veniturile noastre au crescut, organic, cu 2%, de la un an la altul“, a declarat Adrian Moss, care ocupă din luna martie funcţia de director financiar al Vodafone România.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre rezultatele financiare ale companiei 

- declaraţia lui Adrian Moss, director financiar Vodafone România, despre numărul de clienţi noi şi efectul scăderii tarifelor de interconectare asupra veniturilor 

- rata de penetrare a smartphone-urilor

- venitul mediu pe utilizator 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO