ZF 24

Vodafone: După Bucureşti, continuăm cu modernizarea reţelei în Ilfov, Braşov, Constanţa şi Timişoara

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone

În mod evident am vrut să facem schimbările într-o singură lună, am lucrat la antene, am schimbat echipamentele din staţiile de bază, inclusiv software-ul. A fost o muncă masivă, care a avut loc în iulie şi august, dar în principal  în august. Vom continua în  septembrie cu judeţul Ilfov.

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone În mod evident am vrut să facem schimbările într-o singură lună, am lucrat la antene, am schimbat echipamentele din staţiile de bază, inclusiv software-ul. A fost o muncă masivă, care a avut loc în iulie şi august, dar în principal în august. Vom continua în septembrie cu judeţul Ilfov.

Autor: Adrian Seceleanu

03.09.2015, 15:33 4457

Acoperirea reţelei 4G a Vodafone s-a dublat, de la 32% din populaţie anul trecut, la 65% în prezent. Volumul de date transferat prin reţeaua 4G este mai mare de 15 ori, iar compania va avea în „curând“ un milion de terminale 4G în reţea. Consumul de conţinut video ocupă 45% din traficul de date din reţea.

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, va finaliza la începutul lunii septembrie una dintre cele mai vaste operaţiuni de modernizare a reţelei de comunicaţii din Bucureşti - care a presupus înlocuirea, instalarea sau îmbunătăţirea a sute de staţii de bază - inclusiv la nivel software - ca parte a unui proiect demarat anul trecut, care va continua în judeţul Ilfov şi alte oraşe mari.

„Lucrările au vizat sute de staţii de bază (antene - n. red.). Bucureşti reprezintă astăzi din punctul de vedere al staţiilor de bază 10% din întreaga reţea a Vodafone din România. În mod evident am vrut să facem schimbările într-o singură lună, am lucrat la antene, am schimbat echipamentele din staţiile de bază, inclusiv software-ul. A fost o muncă masivă, care a avut loc în iulie şi august dar în principal în august. Vom continua în septembrie cu judeţul Ilfov“, a declarat într-un interviu pentru ZF Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone.

El a adăugat că lucrările au vizat toate elementele reţelei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO