ZF 24

Vodafone şi Liberty Global/UPC nu s-au înţeles asupra fuziunii, discuţiile au fost întrerupte

Vodafone şi Liberty Global/UPC nu s-au înţeles asupra...

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2015, 11:34 4237

Grupul britanic Vodafone a oprit discuţiile cu americanii de la Liberty Global (UPC) privind un potenţial schimb de active pe piaţa europeană, pentru a se concentra, în schimb, pe propriile eforturi de a se extinde în zona media şi de comunicaţii prin cablu, scrie Bloomberg.

Vodafone a anunţat încheierea discuţiilor printr-o declaraţie emisă la aproape patru luni de la debutul tatonărilor cu grupul american deţinut de John Malone. Informaţia a fost confirmată şi de un purtător de cuvânt al Liberty Global.

Discuţiile dintre cei doi giganţi, cu venituri anuale combinate de peste 80 mld. dolari, au fost urmărite cu sufletul la gură şi pe piaţa locală. Vodafone este numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă şi nu are operaţiuni fixe, în timp ce UPC este numărul trei pe pieţele de televiziune şi internet fix dar fără operaţiuni mobile. Un acord la nivel global între cei doi giganţi ar fi putut crea pe piaţa locală un nou jucător cu afaceri integrate fix mobil, la fel ca grupul Telekom şi RCS&RDS, şi ar fi creat premisele unei creşteri a concurenţei din industrie.

Cele două companii nu au reuşit însă să depăşească unele obstacole care au apărut pe durata discuţiilor, a relatat Malone luna trecută într-un interviu pentru Bloomberg. Discuţiile au fost “ca un meci de tenis” în care mingea a fost înlocuită de “idei”, a spus el.

De notat este că luna acesta reprezentanţi ai gigantului Deutsche Telekom au anunţat că se vor opune unei posibile fuziuni între Liberty Global şi Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO