ZF 24

Vreţi să-i puneţi întrebări celui mai puternic CEO din România? Petrom face pentru prima dată teleconferinţă pentru a anunţa (posibil) cel mai mare profit din istoria companiei

Vreţi să-i puneţi întrebări celui mai puternic CEO...

Autor: Andrei Chirileasa

13.02.2014, 19:20 1302

OMV Petrom (simbol bursier SNP) va organiza miercuri, 19 februarie, o prezentare live a rezultatelor financiare preliminare ale companiei pentru 2013, care va fi urmată de o teleconferinţă în cadrul căreia analiştii şi investitorii vor putea adresa întrebări CEO-ului Petrom, Mariana Gheorghe, şi directorului financiar – CFO, Andreas Matje, potrivit unui anunţ al companiei.

Este pentru prima dată când o companie listată pe bursa de la Bucureşti organizează o astfel de teleconferinţă pentru a-şi anunţa rezultatele, dar pe pieţele mature de capital, aceasta este o practică uzuală a companiilor. De exemplu, grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, organizează trimestrial astfel de prezentări online şi teleconferinţe.

Până acum, Petrom organiza uneori conferinţe de presa pentru prezentarea rezultatelor financiare. De data asta, însă, analiştii şi investitorii care urmăresc acţiunile Petrom vor putea pune întrebări direct conducerii companiei.

Prezentarea live a rezultatelor preliminare va avea loc în data de 19 februarie 2014, începând cu ora 16:00 (ora locală) şi va dura circa 45 de minute.

"Prezentarea va fi susţinută în limba engleză şi va fi difuzată în direct prin intermediul unui webcast audio, care poate fi accesat de pe site-ul de internet al companiei, www.petrom.com, secţiunea Relaţia cu Investitorii>Evenimente>T4/2013. Simultan cu webcast-ul, prezentarea va fi disponibilă şi prin intermediul unei teleconferinţe. Analiştii şi investitorii care doresc să participe la teleconferinţă trebuie să se preînregistreze prin trimiterea unui e-mail la investor.relations.petrom@petrom.com până pe data de 18 februarie, 16.00pm (ora locală) / 15.00pm (CET) / 14.00pm (GMT)", se arată în anunţul publicat pe bursă.

Petrom îşi publică rezultatele preliminare pe 2013 pe data de 19 februarie, la ora 8:30, înainte de deschiderea şedinţei bursiere. Probabil că ora teleconferinţei (16:00) a fost aleasă pentru a le permite şi analiştilor şi investitorilor de la Londra sau New York să participe.

Petrom ar putea anunţa miercuri cel mai mare profit din istoria companiei, estimările analiştilor indicând un profit de peste un miliard de euro.

Principalele întrebări pentru şefii Petrom vor viza probabil impactul taxei pe construcţii speciale, stadiul negocierii redevenţelor cu statul român, rezultatele centralei electrice de la Brazi şi stadiul operaţiunilor din Marea Neagră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO