ZF 24

Wall Street-ul deschide pe creştere după ce pieţele globale au înregistrat pierderi cumulate de 4.000 de miliarde de dolari în ultimele zile

Wall Street-ul deschide pe creştere după ce pieţele...

Autor: Alex Ciutacu

07.02.2018, 18:39 342

Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 100 de puncte miercuri la deschidere, dar a revenit pe o creştere de 300 de puncte în doar o oră.

Indicele era la ora 18.30 GMT+2 în creştere cu 246 de puncte, reprezentând o creştere cu 1% de la deschidere. Dow Jones însumează 25.160 de puncte, după ce doar în urmă cu trei săptămâni a depăşit pragul istoric de 26.000 de puncte.

Dow Jones a fost un „carusel” săptămâna această, după ce a scăzut cu peste 1.000 de puncte luni pentru a-şi reveni o zi mai târziu.

Vineri, bursa era pe scădere cu 666 de puncte după ce raportul lunar al locurilor de muncă a arătat o creştere a salariilor. Acest lucru i-a determinat pe investitori să concluzioneze că Rezerva Federală ar putea grăbi planurile de a creşte dobânzile, ceea ce ar duce la o creştere a inflaţiei.

Prin urmare, indicele Dow Jones a scăzut cu 1.175 de puncte luni, şi a deschis cu o altă scădere de 500 de puncte marţi.

Preşedintele Trump a fost tăcut cu privire la parcursul pieţelor bursiere din ultimele zile, până miercuri când acesta a criticat modul în care presa acoperă pieţele bursiere.

„În zilele de demult, când ştirile bune erau transmise, piaţa bursieră ar fi crescut. Astăzi, când ştirile bune sunt transmise, piaţa  bursieră scade. Mare greşeală, şi avem atât de multe ştiri favorabile pentru economie”, a publicat Donald Trump pe contul personal de Twitter.

Potrivit Reuters, în cele patru zile de scădere accelerată pieţele globale au înregistrat pierderi cumulate de 4.000 de miliarde de dolari, totul la opt zile după ce înregistrau creşteri euforice şi atingeau valori record. 

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO