ZF 24

Wizz Air a ajuns la 6,8 milioane de pasageri pe plan local şi merge spre un nou an de creştere

Wizz Air a ajuns la 6,8 milioane de pasageri pe plan...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.01.2018, 19:10 164

Wizz Air, liderul pieţei locale de transport aerien ca dimensiune a traficului, a înregistrat anul trecut pe rutele din şi spre România 6,8 milioane de pasageri, în creştere cu 28% faţă de anul precedent.

În 2017i, WIZZ a lansat 17 noi rute din România şi şi-a extins bazele din Cluj-Napoca şi Craiova adăugând două aeronave suplimentare. În plus, compania aeriană a mai angajat 70 de oameni, ajungând astfel la 850 de angajaţi în România.

Pentru anul acesta, compania aeriană a pus în vânzare 8,8 milioane de locuri , cu 16% faţă de anul preceden în România, Wizz Air a alocat în prezent alocate 21 de aeronave, are şase baze şi operează de pe zece aeroporturi. Din şi spre Bucureşti, compania aeriană a înregistrat un număr de 3,1 milioane de pasageri anul trecut, mai mult cu 19% faţă de anul precedent.

În 2018, Wizz Air va aloca bazei din Bucureşti o nouă aeronavă, cea de-a zecea, şi anunţă noi rute spre Atena, Gotenborg şi Nisa. 

De asemenea, compania aeriană va mai adăuga câte aeronavă la bazele din Iaşi şi Sibiu, ajungând astfel la 24 de aeronave alocate în România. 

În prezent, reţeaua WIZZ din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca.

"Dacă ruta Bucureşti-Cluj-Napoca va merge bine, vom introduce şi alte rute interne", a spus József Váradi, CEO Wizz Air, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO