ZF 24

Wizz Air a transportat 4,5 milioane de pasageri în România în 2015

Wizz Air a transportat 4,5 milioane de pasageri în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.01.2016, 10:40 906
Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, a avut anul trecut cu aproape 16% mai mulţi pasageri transportaţi faţă de 2014 în România. Totodată, compania şi-a extins numărul de rute şi a adăugat noi aeronave bazelor din ţară.
 
“Creşterea s-a resimţit la nivelul tuturor categoriilor de clienţi din România, fie că este vorba de aducerea împreună a familiilor care lucrează în afara ţării, de transportul turistilor care vizitează această ţară sau de oferirea de frecvenţe crescute către oraşele importante din Europa de Vest pentru călătorii în scop de afaceri.
 
Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de oameni de la aeroporturile din România comparativ cu 3,9 milioane în 2014. Unul dintre evenimentele importante din 2015 a fost anunţul bazei de la Iaşi, care va deveni a 23-a bază operaţională Wizz Air, începând cu luna iulie 2016.
 
Cele mai noi rute Wizz Air anunţate sau a căror operare a început în 2015 includ Bucureşti – Glasgow, Birmingham şi Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield şi o destinaţie complet nouă, Berlin.
 
Cele mai noi rute din Iaşi sunt către Bologna, Larnaca, Roma şi Tel Aviv. În martie, Wizz Air a adăugat un nou zbor de la cel de-al 8-lea aeroport din România, pe ruta Constanţa – Londra Luton. O nouă rută de la Tîrgu Mureş spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anunţată în noiembrie, care se adaugă noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn şi Munchen-Memmingen. În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din 8 aeroporturi din România.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO