ZF 24

Wizz Air lansează zboruri din Bucureşti spre Budapesta şi Cluj

Wizz Air lansează zboruri din Bucureşti spre Budapesta...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.01.2016, 14:48 28086

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România după numărul de pasageri, introduce începând cu 22 iulie zboruri pe ruta Bucureşti-Cluj, intrând astfel pe segmentul curselor interne. Pe ruta Bucureşti-Cluj mai are zboruri doar compania de stat Tarom. Preţurile pe această rută încep de la 39 de lei, a anunţat Wizz Air. De asemenea, compania aeriană mai lansează din 19 septembrie zboruri pe ruta Bucureşti-Budapesta, iar preţurile încep de la 99 de lei.

„Bucureştiul va avea opt aeronave începând cu luna mai. (...) De asemenea anunţăm două noi rute şi anume din Bucureşti spre Cluj-Napoca şi Bucureşti-Budapesta şi retur. Credem că cea din Cluj va fi destul de  populară, mai ales în rândul studenţilor pentru că preţurile pe piaţă sunt destul de mari”, a declarat Gyorgy Abran, chief commercial officer al Wizz Air, companie care a transportat anul trecut 4,5 milioane de pasageri pe rutele pe care le operează din România.

Wizz Air a intrat pe piaţa din Ro­mâ­nia în anul 2006 cu o cursă pe ruta Târgu-Mureş - Budapesta. În primul an ca­len­daristic în care a operat pe piaţa din România, a transportat 17.000 de pa­sageri, urmând ca la finalul anului 2007 Wizz Air să anunţe aproape jumă­tate de milion de pasageri pe mai multe rute. În nouă ani, numărul de pasageri ai com­paniei aeriene a crescut de zece ori. În prezent, Wizz Air oferă 107 rute spre 16 ţări, din opt aeroporturi din Ro­mâ­nia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO