ZF 24

Wizz Air recrutează piloţi din România

Wizz Air recrutează piloţi din România

Autor: Mirabela Tiron

13.11.2013, 16:35 7309

Compania aeriană low-cost Wizz Air va organiza o sesiune de recrutare de piloţi români pe 19 noiembrie, la ora 10:00, la hotel Angelo Airport Hotel, potrivit oficialilor companiei. Oficialii companiei nu au precizat câţi piloţi caută.

„Toţi cei care nu au restricţii de a lucra în România, deţin un paşaport românesc valabil şi au o licenţă de pilot JAA / EASA sunt invitaţi să se alăture echipei Wizz Air. Candidaţii trebuie să prezinte de asemenea Multi Engine/Instrument Rating endorsement (IR/ME) cu o valabilitate minimă de 3 luni de la data aplicării. În timpul sesiunii de recrutare, candidaţii vor prezenta, de asemenea, timpul minim de zbor şi vo trebui să confirme nivelul de limbă engleză, cu un nivel 4 minim necesar OACI”, potrivit oficialilor Wizz Air. Candidaţii trebuie să aducă un CV în limbaengleză, jurnalul de zbor, licenţa CPL / ATPL şi orice alte licenţe de pilot, precum şi orice alte documente justificative pentru calificarea IR şi ME. „În cazul în care sunt disponibile, candidaţii vor prezenta, de asemenea şi MCC şi JOC”

► Cât câştigă o stewardesă de la Wizz Air

Potrivit datelor existente, în străinătate un pilot începător câştigă de la 3.000 de euro pe lună, salariul unui comandant ajungând la circa 10.000 de euro pe lună. În România, sunt cazuri în care la companiile aeriene low-cost piloţii începători primesc chiar şi 700 de lei (167 euro) până îşi fac cele 1.500 de ore de zbor pentru a nu îşi pierde licenţa ATPL (pilot de linie), potrivit datelor din piaţă. Sunt însă şi exemple în care salariul unui pilot poate ajunge la 2.000 de euro.

Salariul variază însă foarte mult în funcţie de numărul orelor de zbor, de compania aeriană angajatoare şi de rutele pe care se zboară. Un pilot de avion începe să câştige un salariu bun pe la 40 de ani.
Wizz Air ester compania care a avut cea mai accelerată evoluţie pe piaţa locală din 2006, ajungând la 2,7 milioane de pasageri anul trecut, ceea ce o poziţionează ca lider de piaţă. Tot astăzi compania a anunţat că deschide a cincea bază, la Craiova, din 23 iulie anul viitor,  când va aloca o aeronavă pentru operaţiunile de pe acest aeroport, potrivit oficialilor companiei. Compania va aloca o aeronavă Airbus A320 bazei din Craiova. Compania mai are baze în Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Timişoara.Noua aeronavă va susţine operarea pe şase noi rute din Craiova şi creşterea capacităţii în primele 12 luni la 260.000 de locuri, potrivit oficialilor companiei.

Din Craiova compania va zbura spre Bologna, spre Roma, spre Dortmund şi Barcelona. Până acum Wizz Air efectua din Craiova doar zborurile spre  Londra şi Milano.

"Angajamentul Wizz Air este subliniat de cea mai recentă investiţie din Oltenia. Am lansat primul zbor din Craiova în mai 2013, iar astăzi sunt fericit să anunţ o nouă bază cu o aeronavă ce va fi alocată începând cu luna iulie a anului viitor” a declarat  György Abrán, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Wizz Air este compania aeriană care transportă cei mai  mulţi pasageri din şi înspre România, circa 2,7 milioane de persoane anul trecut. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO