ZF 24

Wojciech Mora, Work Service în România: Incidenţa muncii temporare este undeva la 1% în România, adică 50.000 de angajaţi

Wojciech Mora,  Work Service în România: Incidenţa...

Autor: Adelina Mihai

13.07.2017, 14:00 93

Incidenţa muncii temporare este undeva la 1% în România, adică 50.000 de angajaţi lucrează în regim temporar, în timp ce în state precum Marea Britanie angajaţii temporar reprezintă 3% din total, apreciază Wojciech Mora, reprezentantul Work Service în România şi managing director al companiei de resurse umane Prohuman (parte din grupul Work Service) din Ungaria. 

În prezent,  60% dintre clienţii Work Service la nivel global provin din industria automotive, iar peste 90% din businessul companiei poloneze este generat de divizia de muncă temporară.

Polonezii de la Work Service Group au preluat 55% din patru companii ale grupului APT, un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari firme de recrutare şi muncă temporară din România în 2016.

Până la finalul anului, polonezii vor prelua în total 80% dintre acţiunile celor patru companii ale APT, iar restul de 20% vor fi în continuare deţinute de Sorina Donisa, unul dintre acţionarii grupului şi CEO al companiei.

„Foarte mult timp am avut clienţi din zona de servicii de call center şi servicii de externalizare, unde recrutam angajaţi «white collar», cu studii superioare, însă planul pentru următoarea perioadă este să fim furnizori de forţă de muncă şi pentru clienţi din industria auto, să intrăm şi pe nişa de candidaţi «blue collar». De asemena, vom avea şi o linie de business de recrutare a angajaţilor români pentru companii din străinătate, care există în cadrul Work Service şi pe care noi nu am avut-o la APT“, a spus Sorina Donisa, CEO şi acţionar în cadrul APT.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO