ZF 24

World Class trece sub brandul propriu un centru de fitness din AFI Cotroceni şi ajunge la 22 de cluburi în Bucureşti

World Class trece sub brandul propriu un centru de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.06.2017, 16:03 1955

World Class România, cea mai extinsă reţea locală de centre de fitness, deţinută de fondul de investiţii polonez Resource Partners, achiziţionează clubul de sport Pure Health & Fitness, fostul Pure Jatomi, din centrul comercial AFI Cotroceni. Astfel, World Class ajunge la 22 de cluburi în Bucureşti şi 31 la nivel naţional.

„World Class România a achiziţionat clubul Pure Health & Fitness, fostul Pure Jatomi, în cadrul unei tranzacţii de tipul asset deal (achiziţionare de bunuri). Spaţiul va fi închiriat de la proprietarul actual al clădirii şi va funcţiona sub structura reţelei World Class. Pe parcursul verii, vom derula procesul de rebrading. Clubul va fi redenumit World Class AFI Cotroceni şi va fi inclus în categoria de abonamente Bronze”, spune Kent Orrgren, CEO World Class România.

World Class AFI Cotroceni are o suprafaţă de 1.818 metri pătraţi, pe care se află un studio de aerobic şi unul de cycling, precum şi zone de functional training. Clubul va intra în perioada următoare într-un proces de rebranding, iar membrii vor avea acces la reţeaua extinsă începând cu 14 iunie, se arată într-un comunicat transmis de World Class.

Recent, clubul din AFI Cotroceni a trecut printr-o perioadă de renovare, care a durat două săptămâni.

„Achiziţia este în linie cu misiunea noastră de a îmbunătăţi stilul de viaţă al oamenilor din România, oferindu-le inspiraţia şi motivaţia de a fi mai activi, mai des“, spune Kent Orrgren.

World Class AFI Cotroceni va fi inclus în categoria de abonament Bronze. Abonamentele la clubul Pure Health & Fitness, care sunt încă active, devin locale (categoria Basic), oferind acces doar la World Class AFI Cotroceni, membrii având opţiunea de upgrade la oricare dintre nivelurile superioare.

Compania Pure Health & Fitness a avut anul trecut o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei (peste 1 milion de euro) şi profit de 2,1 milioane de lei, cu 46 de angajaţi, potrivit informaţiile publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Pure Health & Fitness, o reţea internaţională care în viitorul apropiat va avea două centre în România. Primul, cel din AFI Cotroceni, iar cel de-al doilea se va deschide în curând în Constanţa”, se arată într-o prezentare a clubului.

Anul trecut, World Class România a preluat nouă centre de fitness operate de Club Sport Fitness Center MV, principalul competitor de pe piaţa de profil, cu afaceri de aproape 12 milioane de lei.

World Class a înregistrat, la sfârşitul lui 2016, o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, cu o creştere de aproximativ 15% comparativ cu anul precedent. În 2016, World Class România a investit mai mult de cinci milioane de euro în inaugurarea a trei cluburi noi şi modernizarea a nouă centre de fitness dintre cele existente.

World Class România numără în prezent peste 50.000 de membri. În afara Capitalei, furnizorul de servicii sportive, preluat în 2014 de fondul polonez de investiţii Resource Partners, a pariat pe Cluj-Napoca, dar şi pe Timişoara, bacău, Iaşi, Craiova, Piteşti şi Ploieşti, conform datelor disponibile pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO