ZF 24

Yahoo! a cheltuit 80 mil. dolari pentru a scapa de Microsoft

02.03.2009, 10:18 19

Yahoo!, operatorul celui de-al doilea motor de cautare pe internet, a platit anul trecut 79 mil. dolari (62,2 mil. euro) consilierilor financiari pentru a proteja firma de oferta ostila de preluare din partea gigantului Microsoft, scrie presa internationala.

Principalii consilieri ai Yahoo! au fost Goldman Sachs si Lehman Brothers, a carui activitate de investitii a fost preluata de Barclays Capital.
Yahoo a primit consultanta cu privire la oferta Microsoft, precum si “alte alternative strategice, inclusiv contractul cu Google”, au declarat oficialii portalului american.
Potrivit unui document depus la Comisia de Bunuri si Valori Mobiliare, reprezentantii Yahoo au precizat ca cinci actionari au intentat procese firmei, dupa ce conducerea a refuzat in repetate randuri oferta de preluare din partea Microsoft.

In februarie 2008, Microsoft a inaintat o oferta de 44,6 mld. dolari (35,1 mld. euro), pe care a marit-o ulterior la 47,5 mld. dolari (37,4 mld. euro). Compania a decis, in mai, sa abandoneze planurile de preluare.

Yahoo a cautat un parteneriat pe segmentul publicitatii contextuale, discutand atat cu rivalul Google, cat si cu divizia online AOL a Time Warner.
Google s-a retras ulterior din parteneriat, iar discutiile cu AOL nu au stagnat in urma demisei fostului CEO, Jerry Yang.
In ianuarie, Carol Bartz de la Autodesk a preluat conducerea companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO