ZF 24

ZF Construction & Infrastructure Summit: Cum pot deveni construcţiile noul motor de creştere economică

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

28.05.2014, 00:07 425

Prima ediţie a ZF Construction & Infrastructure Summit, ce va avea loc astăzi şi mâine în Bucureşti, îi va aduce la aceeaşi masă pe cei mai importanţi executivi din domeniul construcţiilor şi al imobiliarelor, dar şi factori de decizie.

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Laurenţiu Plos­ceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, Mădălin Dumitru, director general al direcţiei generale de infrastructură şi servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development sunt doar câţiva dintre speakerii primei zile a ZF Construction & Infrastructure Summit.

Sectorul construcţiilor, care s-a ridicat anul trecut la o valoare de 9,6 miliarde de euro şi care ar fi trebuit să imprime pe timp de criză o creştere economiei româneşti, a ajuns să aibă o contribuţie în PIB de doar 7,9% anul trecut. În perioada de boom construcţiile aveau o pondere de 11% în PIB şi contribuiau cu o treime din creşterea economică de la acea vreme, care ajungea la peste 7%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică.

Cum poate ajunge din nou piaţa construcţiilor să aibă o pondere importantă în PIB? Cum pot fi accelerate proiectele de infrastructură rutieră? Care sunt provocările şi oportunităţile din piaţa materialelor de construcţii? Cum evoluează piaţa imobiliară? Aflaţi răspunsurile la aceste între­bări în ediţia de anul acesta a ZF Construction & Infra­structure Summit, ce are loc în zilele de 28 şi 29 mai în Bucureşti.

Despre ZF Construction & Infrastructure Summit:

Speakerii invitaţi la acest eveniment

Agenda

Rezervă-ţi un loc

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO