ZF 24

ZF Live. Albert Şimşensohn, director comercial: OLX.ro va rămâne o platformă de anunţuri predominant gratuite

Autor: Roxana Rosu

13.01.2016, 15:00 16962

Zilnic sunt publicate aproximativ 40.000 de mesaje comerciale noi. În următoarele luni site-ul nu va introduce plata obligatorie pentru alte categorii de anunţuri la fel ca în cazul celor auto.

Platforma de anunţuri OLX.ro se va concentra în acest an pe dezvoltarea versiunii de mobil, estimând rate de creştere ale businessului mai puţin agresive decât cele din 2015, când site-ul a ajuns la patru milioane de anunţuri active, 10 milioane de vizitatori unici în decembrie şi un miliard de pagini vizualizate, a spus la ZF Live Albert  Şimşensohn, director comercial al OLX România.

„În 2015, ne-am consolidat poziţia de lider pe piaţa de anunţuri, a fost un an foarte bun. Obiectivele au fost atinse, am crescut cu peste 50% numărul de anunţuri postate, cu peste 40% numărul de utilizatori. O rată de creştere foarte bună având în vedere dimensiunea actuală a siteului.“

Media zilnică a anunţurilor noi este undeva la 40.000, pentru o parte din ele utilizatorii plătind taxe de promovare.

Jumătate din traficul actual provine de pe mobil, compania urmând să se concentreze pe dezvoltarea acestei zone prin optimizarea siteului şi a aplicaţiei. De asemenea, vor fi optimi­zate subcategoriile pentru a avea o arhi­tectură „mai logică“ şi care să permită o viteză mai mare de găsire a anunţurilor.

OLX.ro a introdus la sfârşitul anului trecut o taxă minimă de 4,8 euro la plata cu cardul online şi de 6 euro la plata prin SMS pentru anunţurile din secţiunea auto, preţul urcând la 16,8 euro la plata cu cardul şi la 18 euro prin SMS dacă utilizatorul optează şi pentru promovarea acestuia timp de 30 de zile.

„OLX.ro va rămâne un site predominant gratuit, am pus taxă doar pe anunţurile auto. Strategia este concentrată pe susţinerea unei investiţii care să permită livrarea în continuare a aceluiaşi nivel de eficienţă. Pentru aceasta este nevoie de un model comercial sustenabil, care să permită operatiunilor să se susţină din piaţa locală“, a explicat Albert  Şimşensohn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO