ZF 24

ZF Live. Bogdan Văduva, advisory partner KPMG: Noutatea din 2016 este apariţia pe piaţa de M&A a unor fonduri care nu aveau România pe hartă

ZF Live. Bogdan Văduva, advisory partner KPMG: Noutatea...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2016, 13:34 418

Anul 2016 a fost foarte bun pe zona de fuziuni şi achiziţii, România intrând pe harta marilor fonduri de investiţii , pe fondul creşterii economice, dar şi al stabilităţii politice într-o regiune marcată tot mai mult de mesaje naţionaliste, a spus la ZF Live Bogdan Văduva, advisory partner KPMG.

”A fost un an foarte bun pe fuziuni şi achiziţii, pe un trend vizibil în Europa Occidentală în anii anteriori, din 2014-2016. Din 2015 România a început să pregătească tranzacţiile şi o parte s-au concretizat în 2016. Estimăm ca 2017 să fie un an care să continue trendul”.

În opinia lui Bogdan Văduva, România e una din ţările cu cea mai bună creştere economică în regiune şi a devenit tot mai prezentă pe harta de fuziuni şi achiziţii, după ce anterior investiţiile s-au concentrat în Polonia, Cehia, Ungaria.

” România a devenit interesantă atât pentru fondurile de investiţii, cât şi pentru investitorii strategici pe fondul creşterii economice, dar şi a stabilităţii pe care nu toate ţările din regiune au avut-o în ultimii ani”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO