ZF 24

Ziarul Financiar a făcut 16 ani. Împliniţi-vă visul! Mesajul ZF către toţi cititorii săi şi nu numai

Ziarul Financiar a făcut 16 ani. Împliniţi-vă visul!...

Autor: Sorin Pâslaru

17.11.2014, 00:07 762

Ziarul Financiar împlineşte astăzi 16 ani împreună cu voi, cititorii noştri, vârsta la care oamenii descoperă lumea aşa cum e. Iluziile se risipesc, visele prind viaţă. Dusă este copilăria, anii 2000 -2008, când creşterea economică ducea pe val orice business din România.

Abia când dai de greu şi vin responsabilităţile începi să guşti libertatea. Libertatea anilor în care eşti nevoit să accelerezi ritmul, să inventăm

în fiecare zi câte o poveste ca să vă ţinem aproape, un nou proiect, o nouă emisiune de business sau o nouă campanie care să transmită energie.

La 16 ani, nimic nu este utopie, ci doar o realitate care aşteaptă să fie descoperită.

Aşa cum voi vă descoperiţi de 16 ani în ZF propriile vise realizate: un lanţ de magazine de materiale de construcţii cu afaceri de 600 de milioane de euro, o fabrică de îngheţată sau de medicamente, o platformă de comerţ electronic, un antivirus care să se vândă în toată lumea sau, de ce nu, un ziar. 

Sau visul de a conduce o întreprindere cu o capitalizare bursieră de 5 miliarde de euro de care depind 5% din încasările bugetare ale ţării. Sau visul de a coordona  la nivel mondial un brand cu vânzări de miliarde de euro.

Click pe ilustraţie pentru a mări

Este incredibil ca un ziar să vă ţină nedezlipiţi, ca o vrajă, de 16 ani neîntrerupţi, zi de zi, oră de oră, ca într-o înţelegere tacită şi secretă, în care fluxurile de hrană se plimbă între neuroni.

Pentru că voi nu citiţi ziarul, de fapt vă hrăniţi cu el în fiecare dimineaţă. „Mâncaţi“ cifre, declaraţii, idei, poveşti, iluzii, platforme, proiecte şi simţiţi mirosul de creier „prăjit“ al celor care-şi chinuie mintea de-a lungul zilei pentru a scrie consistent, provocator şi, când ne reuşeşte, câteodată, scăpărător.

Ce frumos ar fi ca în momentul în care citiţi ceea ce punem pe hârtie să se vadă fluxurile ca nişte lasere verzi sau albastre între minţile noastre, ale celor care scriem şi ale voastre, celor care ne citiţi.

Ziarul Financiar este de 16 ani în fiecare zi energie aşternută pe hârtie, de 15 ani pe ecranele calculatoarelor, de 10 ani pe mobil, de 4 ani pe ecranele tabletelor şi de 3 ani în direct, la emisiunile ZF Live.

Această energie, astăzi în adolescenţă, ne-o daţi voi, cititorii noştri, oamenii care ştiu şi pot să schimbe România prin proiectele lor. Voi, cei care credeţi în puterea faptelor sunteţi inspiraţi zi de zi de noi, cei care credem în puterea cuvintelor şi atunci când puterea ideilor lucrează în fapte se vede descărcarea electrică, se vede cum lumea face un pas înainte şi prinde sens.

Banii despre care vorbim zilnic nu sunt decât o invenţie pentru a vă măsura capacitatea dumneavoastră de a schimba lumea. Voi de fapt iubiţi viaţa într-o măsură pe care cei din jur nu v-o bănuiesc. Iar banii îi folosiţi ca să daţi culoare vieţii, să naşteţi proiecte prin care să o faceţi mai frumoasă şi mai plăcută şi, de ce nu, mai intensă.

Iar banii nu sunt decât un mijloc de a-i convinge şi de a-i disciplina pe cei din jur asupra justeţii proiectelor dumneavoastră. Şi un mijloc de a vă verifica pe voi înşivă că ceea ce gândiţi este raţional.

Noi suntem aici să vă antrenăm creierele şi să vă sprijinim visele, să vă arătăm că schimbarea e posibilă şi că ceea ce gândiţi se poate realiza.

Ziarul Financiar este mai mult decât un ziar, este platforma României care creşte. În ultimii trei ani am scos la lumină tot mai multe afaceri mici, pornite de la zero, iar reacţia a fost favorabilă. Oamenii urmăresc atent exemplele celor care pornesc de la o foaie de hârtie şi un creion şi construiesc o lume.

După 25 de ani de la Revoluţie, România devine o ţară de antreprenori, oamenii au curaj să-şi înceapă propriile afaceri şi sunt sute de tineri întreprinzători care nu au fost niciodată angajaţi, ci şi-au început afacerea încă de pe băncile liceului.

Eliminarea barierelor de comunicare şi de acces la consumatori prin infrastructura de comunicaţii a dat posibilitatea tinerilor să-şi iniţieze afaceri nu numai pentru România, ci la nivel mondial.

La ce credeţi că s-a gândit un tânăr de 28 de ani, campion mondial la jujitsu, absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti?

Să facă o brăţară inteligentă care să fie pusă pe mănuşa boxerilor, să înregistreze mişcările mâinii şi apoi, din analiza acestora, să le îmbunătăţească performanţa. Şi, atenţie, nimeni în lume nu produce această brăţară, iar tânărul nostru a înregistrat-o deja în Singapore, Coreea de Sud, Japonia, SUA şi Rusia pentru a o putea lansa pe piaţă.

E o nouă lume. Sunt idei care aleargă înaintea noastră. 16 ani. E timpul viselor. Împliniţi-vă visul!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO