ZF Live

30-35% din oferta de recrutare din România e pe IT

Autor: Roxana Rosu

05.03.2015, 00:06 443
Platformele de recrutare online din România totalizează circa 10.000 de joburi în prezent, din care 30-35% sunt din zona IT, unde există deja o presiune foarte mare pe salarii, a declarat miercuri la ZF Live Adrian Cernat, fondatorul platformei smartdreamers.ro.
 
„Companiile de IT sunt mult mai active pe online decât cele din alte domenii, cunoscând bine şi mediul. Majoritatea companiilor folosesc mai multe canale de recrutare, mai ales pe IT, unde cererea e mult mai mare decât oferta. Cererea mare de pe IT pune presiune şi pe zona de recrutori, pe partea de resurse umane care să recruteze IT-işti”, a spus Cernat.
 
Circa jumătate din ofertele de locuri de muncă vin din marile oraşe, precum Bucureşti, Cluj, Iaşi. De asemenea, firmele mici şi mijlocii încă nu sunt foarte active pe partea de recrutare online, fiind un segment de piaţă cu mare potenţial de dezvoltare.
 
Platforma Smartdreamers a fost lansată anul trecut, în urma unei investiţii de câteva sute de mii de euro derulate de trei investi­tori, şi a ajuns la 1.800 de joburi afişate.
 
„Piaţa muncii este în uşoară creştere, generată mai ales de zona firmelor de IT. Mizăm pe creştere şi din oraşele mici unde numărul de joburi postate este foarte mic.“
 
Smartdreamers acoperă în prezent oferta de muncă la nivel naţional, planurile pe termen scurt vizând extinderea în Polonia, o piaţă de două ori mai mare decât România din punctul de vedere al recrutării online. Ulterior, fondatorii platformei vor să acopere toate ţările dezvoltate din Europa, precum şi SUA.
 
„Decizia de a investi într-un start-up ţine de trei parametri: echipa, produsul şi planul de afaceri. Dacă cele trei elemente sunt bune, se găsesc şi bani”, a spus Mălin-Iulian Ştefănescu, unul dintre investitorii în platforma smartdreamers.ro. Antreprenorul se află la a doua investiţie de tip business angel, după o firmă de social gaming, Green Horse Games, şi vrea să se implice şi în alte start-up-uri în viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO