ZF Live

A decis să lase o carieră bine plătită în bancă pentru a-şi deschide o afacere cu flori. VIDEO

27.07.2014, 10:10 1453

Ziarul Financiar vă prezintă unele dintre cele mai importante momente din al doilea sezon al emisiunii ZF Live, difuzată pe Internet de luni până vineri, de la ora 12:00 la 13:00. Al doilea sezon al emisiunii s-a închieat pe data de 18 iulie, urmând să fie reluat din toamnă. Vedeţi aici înregistrările emisiunilor de la ZF Live.

Cristina Creţu, o fostă bancheră, a decis anul trecut să renunţe la o carieră bine plătită în bancă pentru a-şi deschide o afacere cu flori. ”M-a ajutat mult în afacere domeniul din care am venit. Sunt mândră că am reuşit să acumulez nu doar cunoştinţe profesionale, cât să reuşesc să cresc într-o companie în care am avut mentori şi am devenit responsabilă, muncitoare. Orice bancher îşi doreşte să îşi mulţumească clienţii”, a declarat la ZF Live Cristina Creţu.

Business-ul cu flori este sezonier, lupta mare în acest domeniu este pe inventivitate şi pe păstrarea clienţilor.

”Dacă vara este plină de evenimente, nunţi, ceremonii, botezuri sau alte evenimente private, este posibil ca după această perioadă de două luni, să nu se mai întâmple nimic. Trebuie să fii într-o căutare şi o întreţinere permanentă a clienţilor, să îi atragi şi să ai grijă de ei şi să vii mereu cu idei. Am observat că funcţionează bine consultanţa în design floral, cum să combini florile, ce flori ţi se potrivesc”, a spus Cristina Creţu.

”La ora actuală sunt foarte mulţi comercianţi şi antreprenori în acest sector. Fiind ieşită dintr-un alt domeniu, am făcut totul după intuiţie. Pentru promovare am creat un site şi o pagină de Facebook şi am organizat un eveniment într-o librărie bine cunoscută din Centrul Bucureştiului, în care am expus câteva colecţii. Am chemat oameni, am aşteptat feedback-ul. Am avut nevoie de oameni să vadă şi să încerce produsele, după care am căpătat încredere să merg mai departe”, a adăugat Creţu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO