ZF Live

Bănăţeanu, KPMG: România este pregătită pentru o rată de absorbţie a fondurilor UE de cel puţin 55% în 2014

Autor: Luciana Georgescu

11.07.2014, 00:06 821
România a înregistrat un progres al ratei de absorbţie a fondurilor europene în 2013, iar pentru 2014 se anticipează rezultate mai optimiste, de minimum 55% datorită schimbărilor privind procedurile şi metodologia de implementare, a declarat la ZF Live Florin Bănăţeanu, Director Advisory KPMG.
 
„Deşi România este pe ultimele locuri la absorbţia fondurilor europene, există şi o parte plină a paharului. România a progresat de la o rată de plată de 12% în 2012 la 34% anul trecut, ceea ce este foarte mulţumitor ţinând cont de moşternirea pe care am avut-o până la sfârşitul lui 2012“, a spus Bănăţeanu.
 
România a înregistrat anul trecut o rată de absorbţie a fondurilor UE de 34%, sumele decontate de Comisia Europeană ajungând la 2,88 mld. euro, cifră care plasează ţara pe ultimele poziţii la absorbţia de fonduri europene între ţările din Europa Centrală şi de Est, arată un studiu realizat de KPMG.
 
Bănăţeanu este de părere că îmbunătăţirile vin pe fondul apariţiei Ministerului Fondurilor Europene, a cărui conducere a adoptat o serie de măsuri care au contribuit semnificativ la rezultatele mai bune din ultimii doi ani şi au ajutat România să se alinieze la standardele europene.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO