ZF Live

Care este salariul mediu net pe piaţa forţei de muncă temporară? VIDEO

14.09.2014, 14:02 645

Forţa de muncă temporară este un concept care a apărut pe piaţa din România în 2003, dar care a crescut odată cu începutul crizei, în 2008, cei mai mari jucători având în prezent venituri cumulat de 200 de milioane de euro şi un număr mediu de 60.000 de angajaţi pe an, a declarat Felix Toma, director general Gi Group, o companie de recrutare care activează în domeniu.

În România, salariul mediu net pentru angajaşii temporari este 1.300-1.400 pe lună, plus bonuri de de masă, în timp ce în Capitală, media salarială este cu circa 20-30% mai mare decât media din ţară, datorită dezvoltării din zona serviciilor.

Toma a precizat că o astfel de alternativă vine în ajutorul multinaţionalelor, principalii clienţi ai companiei sale, dar şi în ajutorul firmelor mici, care nu au un departament HR foarte bine dezvoltat, însă în ambele cazuri, firmele beneficiază de o reducere semnificativă a costurilor de recrutare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO