ZF Live

Eugen Voicu, Certinvest: Investiţiile în agricultură au bătut aurul în ultimii 10 ani

Autor: Cristina Bellu

06.04.2015, 00:06 461
Interesul tot mai mare pentru investiţiile în agricultură din ultima perioadă, precum şi avantajul unei pieţe încă subevaluate reprezintă doar două dintre motivele pentru care Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri mutuale din România, s-a decis să atace şi piaţa fondurilor pentru agricultură.
 
 „Este vorba de o asociere de tip private equity care va investi în agricultură. Fondurile mu­­tuale pot să fie adiacent nişte surse de fi­nan­­ţare pentru agricultură, dar din motive teh­­nice, legislative, nu putem constitui în Ro­mâ­nia un fond mutual care să deţină şi să ex­ploa­­teze terenuri”, a spus Eugen Voicu, ac­ţio­nar şi fondator al Certinvest, în cadrul ZF Live.
 
Asociaţii vor fi în cea mai mare parte investitori străini, dar există şi investitori locali. Aceştia sunt interesaţi să investească în special în exploatarea terenurilor agricole. În opinia lui Voicu, randamentul de bază vine din exploatarea terenurilor agricole. „Cine vrea să facă randament pe aprecierea preţului terenului cred că e un pic cam târziu. Nu spun că nu va mai creşte preţul, este posibil să se continue tendinţa de creştere, dar randa­men­tul de bază vine din exploatarea terenurilor agricole. În ultimii zece ani, randamentul obţinut din investiţii în agricultură a depăşit de patru ori randamentul obţinut într-o investiţie în aur”, a menţionat Voicu.
 
 
Eugen Voicu despre...
 
 
Piaţa fondurilor mutuale
 
În opinia lui Eugen Voicu, piaţa fondurilor mutuale se află în plină dezvoltare. „Vorbim de active importante care sunt în administrarea societăţilor de investiţii. Am ajuns la paritate cu industria pensiilor. Odată cu creşterea fondurilor de pensii, influenţa în fonduri deschise de investiţii a fost puternică”. Atunci când aleg un fond mutual, clienţii se uită la istoricul de performanţă şi la istoricul de activitate al administratorului de fond. „În cazul nostru, în acest moment, cel mai important canal de distribuţie este internetul. În 2014 am avut un rulaj de peste 30 de milioane de lei pe internet. În viitor este posibil să dezvoltăm platforma pe care o avem, pentru o mai mare dinamizare a activităţii”, a specificat Voicu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO